Kosten en vergoedingen

De zorg die ik lever behoort tot de zogeheten “Generalistische Basis-GGZ”, die zich bezighoudt met de behandeling van lichte en matige, niet complexe stoornissen. Deze zorg wordt (met uitzondering van bepaalde diagnoses zoals “aanpassingsstoornis”; raadpleeg voor een volledig overzicht uw polisvoorwaarden) geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw ziektekostenverzekering) vergoed vanuit het basispakket.

U heeft hier een verwijzing van uw huisarts voor nodig. Op deze verwijzing geeft uw huisarts aan om welke diagnose het (waarschijnlijk) gaat. Behandelingen passend bij bepaalde diagnoses worden niet vergoed zoals bv relatietherapie of aanpassingsstoornis. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden.

Indien u verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid of bij één van de andere verzekeraars die zijn aangesloten bij Multizorg (een overzicht hiervan vindt u onder https://www.multizorgvrz.nl/zorgverzekeraars) declareer ik direct bij uw verzekeraar; u ontvangt dan van mij geen rekening. Wel rekent de ziektekostenverzekeraar met u het wettelijk verplichte eigen risico af.

In alle andere gevallen ontvangt u bij de afsluiting van het zogeheten “behandelproduct” van mij een rekening, die u eerst aan mij dient te voldoen en die u vervolgens bij uw verzekering kunt indienen. Uw verzekeraar bepaalt afhankelijk van uw polis de hoogte van de vergoeding waar u voor in aanmerking komt.

Afhankelijk van de ernst van de problematiek kiezen we het “product” dat het best bij u past. Het gaat hierbij om één van de drie volgende producten:
 – generalistische basis-ggz Kort (BK, circa 5 sessies)
 – generalistische basis-ggz (BM, circa 8 sessies)
 – generalistische basis-ggz Intensief (BI, circa 12 sessies).
Voor de behandeling van lichte psychische klachten, die niet voldoen aan de criteria voor een zogenoemde DSM 5-stoornis kunt u terecht bij uw huisarts, of bij diens praktijkondersteuner. De huisarts kan ook besluiten u te verwijzen naar de specialistische GGZ. Deze heeft alle zwaardere vormen van geestelijke gezondheidszorg als werkterrein. Hier houd ik mij niet mee bezig.

Ga bij psychische klachten in elk geval eerst naar uw huisarts, die samen met u zal bespreken welke mogelijkheid in uw situatie het meest geschikt is!

Voor zorg die niet in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekering breng ik € 80,- per gesprek in rekening.


Geannuleerde en vergeten afspraken:
Mocht u een afspraak willen annuleren, laat u mij dit dan zo snel mogelijk weten.
Voor afspraken die meer dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden geen kosten in rekening gebracht.
Zegt u later dan 24 uur van tevoren af, dan betaalt u € 25,- .
Voor een zonder bericht niet nagekomen afspraak breng ik € 50,- in rekening.
Deze kosten kunnen niet worden verhaald op de verzekering.

Hans Claus
GZ-psycholoog

Leiden
tel.: 06 30 55 39 67
e‑mail: info@hansclaus.nl