even voorstellen:

Ik ben geboren in 1959 en werk al meer een kwart eeuw in de gezondheids­zorg, sinds 1989 als psycholoog. Ik heb lange tijd gewerkt als verpleeghuis­psycholoog en hierbij veel ervaring opgedaan in het werken met ouderen en met mensen met de ziekte van Huntington. De laatste tien jaar is het zelfstandig werken in de eerste lijn een steeds grotere plaats in mijn beroepsmatige leven gaan innemen.

Psychologen in de eerste lijn werken klachtgericht en bieden een kortdurende behandeling bij allerlei psychische problemen, waarvan je mag aannemen dat ze na een serie van pakweg tien gesprekken voldoende hanteerbaar zijn geworden om weer op eigen kracht verder te kunnen.

U kunt bij mij met al dit soort problemen terecht. Ik heb een speciale belangstelling voor aanpassings­problemen bij chronische ziekte, levensloop­problematiek, rouwverwerking en problemen rond de ziekte van Huntington.

Mijn praktijk is gevestigd in het centrum van Leiden. U kunt individueel bij mij terecht, of als koppel.

Hulpverlening aan homomannen en –vrouwen neemt in mijn praktijk een bijzondere plaats in. Ik ben vertrouwd met "de homowereld" en weet uit eigen ervaring hoe het is om als homo te functioneren in een wereld die hoofdzakelijk is ingericht voor en door hetero's. Dat hoeft helemaal geen problemen te geven, maar op het moment dat je wel tegen problemen aanloopt – of die nou wel of niet rechtstreeks met homoseksualiteit te maken hebben – kan het prettig zijn om daarover te praten met iemand aan wie je niet elke keer van alles hoeft uit te leggen.

Zoals wettelijk is voorgeschreven beschik ik over een goedgekeurd “Kwaliteitsstatuut”.

Hans Claus
GZ-psycholoog

Leiden
tel.: 06 30 55 39 67
e‑mail: info@hansclaus.nl